Arkut, uurnat ja muut tuotteemme

Toimistollamme ei ole palvelumaksuja.

Toimistossamme on nähtävillä laaja valikoima sekä jalopuisia että kangasverhoiltuja arkkuja, uurnia sekä hautakiviä.

ARKUN JA UURNAN VALINTA (lähde: hyvathautajaiset.fi)

Ruumisarkku on hautaustoimilain mukaan pakollinen osa hautajaisia – ihmistä ei saa haudata maahan tai tuhkata ilman arkkua. Siunaustilaisuudessa arkku edustaa vainajaa, ja se on esillä keskeisimmällä paikalla. Siksi moni haluaa kiinnittää arkun valintaan erityistä huomiota.

Uurna hankitaan silloin, kun vainaja tuhkataan. Tuhkauksen yhä yleistyessä on uurnavalikoimakin kasvanut erittäin laajaksi. Usein valitaan arkun väriin ja materiaaliin sointuva uurna, ja myös uurnan valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että se sopii vainajan persoonaan.

Yksilöllinen arkku

Arkun valintaan vaikuttaa tutkimuksen mukaan eniten se että se kuvastaa vainajan persoonaa ja arvoja ja muistuttaa tälle tärkeistä asioista (Taloustutkimus 9/2018). Koska hautaustoimistojen tilat ovat usein rajalliset ja arkut melko suuria, on kätevää tutkia valikoimaa etukäteen netissä. Kotimainen SHT tarjoaa laajan valikoiman Punkalaitumella valmistettuja, laadukkaita ja yksilöllisiä arkkuja.

Ekologinen arkku

Toiseksi tärkein kriteeri arkun valinnassa on ekologisuus. Omaiset haluavat, että arkku maatuu tai palaa puhtaasti, eikä kuormita ympäristöä tarpeettomasti. 1.1.2017 asetetut arkkumateriaalivaatimukset täyttävät SHT-arkut sopivat yhtä hyvin niin tuhkaukseen kuin maahautaukseenkin. Kaikki arkuissa käytetyt materiaalit ovat luonnosta peräisin.

Kotimainen arkku

Kolmanneksi eniten omaiset kiinnittävät arkun valinnassa huomiota kotimaisuuteen. Usein kotimaisuus nousee edesmenneelle tärkeistä arvoista, mutta sillä voi olla merkitystä myös konkreettisesti laadun varmistuksen ja kotimaisen työn osalta. Vastuullisesti Suomessa tehty arkku on monella tapaa hyvä valinta.

Suomessa on tällä hetkellä vain kaksi arkkuvalmistajaa. Edullisimmat arkut ovatkin usein virolaisia. Kotimaisen arkun tunnistaa Suomalaisen Työn Liiton myöntämästä Avainlippu-merkistä.

Uurnan valinta

Jos vainaja tuhkataan, tarvitaan tuhkalle myös uurna. Uurna joko haudataan tai sieltä sirotellaan tuhkat haluttuun paikkaan. Tuhka täytyy sijoittaa pysyvään paikkaan vuoden kuluessa tuhkauksesta. Uurnissa on myös paljon valinnanvaraa ja myös niissä on helppo ottaa huomioon vainajan persoona.”

ARKUT

Kauttamme kauniit ja yksilölliset arkut viimeiselle matkalle. Valikoimastamme löytyvät SHT-Tukku Oy:n ja Verhoomo Toni Teuhon tuotteet.

Arkkumallistomme nähtävissä sivustoilla: www.verhoomotoniteuho.fi, www.sht-tukku.fi/tuotteet/arkut ja ruumisarkkuliike.fi 

UURNAT

Kauttamme kauniit ja yksilölliset uurnat viimeiselle matkalle. Valikoimastamme löytyvät SHT-Tukku Oy:n ja Verhoomo Toni Teuhon tuotteet.

Uurnamallistomme nähtävissä sivustoilla: www.verhoomotoniteuho.fi ja www.sht-tukku.fi/tuotteet/uurnat

 

HAUTAKIVET JA MUISTOMERKIT

Meiltä myös uudet hautakivet ja muistomerkit sekä vanhojen hautakivien kaiverrukset, entisöinnit, puhdistukset, asennukset ja siirrot. Toimistollamme on nähtävissä laaja valikoima erikokoisia ja -mallisia muistomerkkejä. Omaisten toiveiden mukaisesta mallista voidaan halutessa toteuttaa myös tarkka mallipiirros. Pyynnöstänne järjestämme myös kotiesittelyn.

HINNASTO 2021 TAMMIKUU

Kaikki arkut soveltuvat sekä arkku- että uurnahautaukseen.
Emme veloita palvelumaksuja.
Kaikissa liikkeissämme on esillä laaja arkku- ja uurnamallisto.

– Runko arkku raakapuu 390€
– Verhoillut arkut alkaen 490€
– Honka arkut alkaen 950€
– Tammi arkut alkaen 1900€
– Uurnat alkaen 100€
– Vainajan vaatetus 40€
– Kuljetukset alkaen 90€
– Apumies tarvittaessa 60€

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%.

  ***

Hoitolaitosten päivystyskuljetukset ympäri vuorokauden

Ota yhteyttä: